Κατηγορίες
Uncategorized

Τι είναι το SAT;

Το SAT είναι ένα αμερικάνικο γραπτό standardized test που ξεκίνησε να δίνεται για πρώτη φορά το 1926 και μέχρι τώρα έχει αλλάξει αρκετές φορές. Ο σκοπός του ήταν και είναι να βοηθάει τα αμερικάνικα κολέγια και πανεπιστήμια να κάνουν την επιλογή των νέων φοιτητών τους από μια πληθώρα υποψηφίων που έχουν κάθε φορά να διαλέξουν. Λειτουργεί με λίγα λόγια σαν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με την κύρια διαφορά ότι δεν είναι υποχρεωτικό.

Ο κάθε μαθητής ή απόφοιτος ενός αμερικανικού δευτεροβάθμιου ιδρύματος αντίστοιχου του δικού μας Γενικού Λυκείου έχει την δυνατότητα να γράψει το συγκεκριμένο τεστ για να βελτιώσει το ακαδημαϊκό του προφίλ ιδιαίτερα αν οι σχολικοί βαθμοί του δεν είναι αρκετά υψηλοί. Το SAT δίνεται σε αμερικάνικη και σε διεθνή έκδοση για όσους θέλουν να το γράψουν και από τον υπόλοιπο κόσμο για να βελτιώσουν το δικό τους ακαδημαϊκό προφίλ ακριβώς όπως και οι αμερικανοί συμμαθητές τους.

Το SAT μπορεί να το δώσει κάποιος από την πρώτη λυκείου ακόμη και μέχρι να αποφοιτήσει από το Λύκειο όσες φορές θέλει για να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει ανάλογα με το πανεπιστήμιο που θέλει να πάει. Η εξέταση του SAT διαρκεί 3 ώρες και αποτελείται από 2 μέρη το Αγγλικό και το Μαθηματικό. Στην Ελλάδα όπως και στον υπόλοιπο κόσμο από το 2020 και μετά οι εξεταστικές περίοδοι είναι 5. Το SAT δίνεται κάθε Μάρτιο, Μάιο, Αύγουστο (για την ακρίβεια τέλη Αυγούστου λίγο πριν μπει ο Σεπτέμβριος), Οκτώβριο και Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 2 με 3 εβδομάδες και μπορείς να δώσεις το τεστ όσες φορές θέλεις.

Τα εξέταστρα για Ελλάδα είναι γύρω στα 100 ευρώ για την ακρίβεια 55$ για το College Board που είναι ο ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που παράγει και εκδίδει το τεστ και 49$ για το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα δώσετε το τεστ στην Ελλάδα για ένα σύνολο επομένως 104$.

Αν σας ενδιαφέρει να προετοιμαστείτε για το SAT ή να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας αν το έχετε ήδη δώσει μόνοι σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια πιο προσωπική ενημέρωση για την περίπτωσή σας.

Φόρμα επικοινωνίας