Κατηγορίες
Uncategorized

Γιατί να δώσω IELTS;

Το IELTS είναι ένα Διεθνώς Πιστοποιημένο Τεστ Αγγλικών και το δίνουμε στην Ελλάδα για τους παρακάτω λόγους:

  • Για να πιστοποιήσουμε την γνώση της Αγγλικής γλώσσας στο ΑΣΕΠ αν δεν έχουμε ήδη άλλη πιστοποίηση από άλλο τεστ για παράδειγμα Προφίσιενσι (ECPE) ή Λόουερ (ECCE). Το ΑΣΕΠ δέχεται το IELTS με 8,5 και πάνω για άριστη γνώση της γλώσσας (Γ2), από 7-8 για πολύ καλή γνώση της γλώσσας (Γ1) και από 5,5-6,5 για καλή γνώση της γλώσσας (Β2). Ενώ τα αποτελέσματα του IELTS κρατούν για 2 έτη για το ΑΣΕΠ είναι αποδεκτά εφόρου ζωής.
  • Για να γίνουμε δεκτοί σε διάφορα μεταπτυχιακά ή και διδακτορικά προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων. Τα ελληνικά πανεπιστήμια δέχονται για την πιστοποίηση της καλής γνώσης των Αγγλικών το IELTS με βαθμό από 4,5 μέχρι και 8. Τα περισσότερα όμως μεταπτυχιακά προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων απλά ζητάνε βαθμό για το IELTS 6 ή 6,5.
  • Για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο εξωτερικό. Τα πανεπιστήμια της Ευρώπης και ανάλογα με την σχολή που μας ενδιαφέρει θα μας ζητήσουν βαθμό από 6,5-7,5 συνήθως. Αν θέλουμε να πάμε για σπουδές στις Η.Π.Α. τότε εκεί τα περισσότερα πανεπιστήμια θα ζητήσουν βαθμό από 6-7,5 με την συντριπτική πλειοψηφία να θέλει απλά ένα 6,5.

Σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάμε ότι τα αποτελέσματα του IELTS κρατάνε για 2 έτη επισήμως άρα καλό είναι να το δώσουμε όχι την τελευταία στιγμή πριν κάνουμε την αίτησή μας για το μεταπτυχιακό που μας ενδιαφέρει αλλά σε εύλογο χρονικό διάστημα μέσα στην διετία πριν κάνουμε την αίτηση από την στιγμή που ξέρουμε που θέλουμε να πάμε.

Για περισσότερες πληροφορίες για το τι σε συμφέρει στην προσωπική σου περίπτωση μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για μια δωρεάν ενημέρωση και ανάλυση της περίπτωσής σου.

Φόρμα επικοινωνίας